Fjärde trimestern


 

Fjärde
trimestern


Näring, stöd & återhämtning för den nya mamman

Fjärde trimetern är ett underbart program som förbereder dig på livet efter förlossningen. Programmet hjälper och stöttar din fysiska, mentala och emotionella återhämtning som i sin tur minskar sannolikheten för förlossningsdepression, ångest och utmattning. Vi rekommenderar att du påbörjar programmet veckorna innan förlossningen för att få god tid att förbereda dig. 

  • Coach: Johanna Hector Språk: Svenska Längd: Tre till fyra månader
  • Redskap: Inga. Tillgång 6 månader Investering: 398 kr 

Programmet innehåller:

Träning för bäckenbotten och djupa magmusklerna
Du får viktig information och kunskap kring vad som fysiskt sker med kroppen under en graviditet och förlossning och hur du ska tänka kring rörelse och träning tiden efter. När det kommer till din träning rek jag varmt att du börjar med passet ”core kärlek” för att få kontakt med bäckenbotten och de djupa magmusklerna.
Grundande meditation och balanserande andningstekniker 
Detta program följer inte någon specifik plan, det finns inget optimalt eller korrekt sätt att lägga upp denna tiden. Tvärtom handlar det om att vara inkännande, lyssna på dina och barnets behov och använda redskapen och de guidade passen utifrån det. Vill du yoga nidra 3 gånger om dagen eller en gång i veckan är det helt perfekt. Samma gäller den guidade andningen och meditationen.
Läkande SoulFood recept och näringsrika tips
SoulFood är mer än en skål soppa, mer än kalorier och näringslära. Det är känslan av att vara uppskattad och buren. Det är lika mycket hur du känner dig hemma i din omgivning som att bli sedd av en nära vän som verkligen lyssnar. Men det börjar med en skål varm soppa :) Under ca 40 veckor har du närt bebisen i dig, nu är det dags att ge dig näring, att se till att dina behov är tillgodosedda genom små val varje dag som ser till att du aldrig ger från en tom bägare.
SoulSurfing för att skapa utrymme att ta in denna kraftfulla tid i livet

I urminnes tider har kvinnor vilat och byggt upp sin energi efter förlossningen med ritualer och stöd från hela samhället. Olika kulturer talar om allt från 30 dagar till 3 månader. Investeringen i denna ”övergång” belönas tusenfalt då mamman kan återvända till livet och vardagen som pånyttfödd med mer energi och livskraft än någonsin. Du får ta del av uråldriga traditioner och ritualer för att utifrån dessa kunna skapa de som du är sugen på och som passar in i ditt liv!

SoulWork Club

“Tack igen för fjärde trimestern som jag verkligen verkligen skulle komma att behöva. Hade det inte varit för de där första veckorna vet jag inte hur bra rustad jag varit för allt som hände sedan. Och allt som komma skall. ”

Klubbmedlem

SoulWork Club

“Jag gjorde yoganidran från Gravid Gudinna under hela graviditeten. Att få fortsätta nidra med vår älskade son på utsidan är ovärderligt. Vi njuter så varje dag. Tack!”

Klubbmedlem

SoulWork Club

“Att andning kan göra så stor skillnad, wow! Älskar att det är ljudfiler så att jag kan gå runt hemma och lyssna på andningen och meditationen mitt i vardagen. Det är verkligen en räddning under dessa sömnlösa nätter.”

Klubbmedlem

fjardetrimesternweb-1

Programmet för dig som är nybliven mamma 

Enligt österländsk filosofi bör man se skedet efter förlossningen som en omvänd graviditet. Den närmsta tiden kallas för den fjärde trimestern, ha inte så bråttom att komma tillbaka. Det är fantastiskt hur kaotiskt livet med en nyfödd är. Det är ofta en omvälvande tid med mycket känslor. Det är inte bara ett barn som föds utan även en mamma. En nybliven mammas behov liknar väldigt mycket de behov ett nyfött barn har. Mamman översköljs av hormoner, förväntas lära sig och bemästra helt nya färdigheter samtidigt som hennes behov av vård, värme, näring och vila är enorma. Uråldriga seder finns över hela världen där fokus ligger på att stötta den nyblivna modern under denna heliga tid, både känslomässigt, fysiskt och andligt. 

I Norden har vi inga sådana traditioner idag. Nyfödda mödrar förväntas klara sig själva och steget att be om hjälp är ofta enormt. Det är dags för en förändring, att ta tillbaka traditionen och kunskapen kring den fjärde trimestern!

Om du vill:

  • Ta vara på denna tid och knyta an till ditt barn
  • Låta kroppen läka och ladda batterierna
  • Låta dig guidas genom ljuva meditationer, andningsövningar och avslappning
  • Börja träna bäckenbotten och de djupa magmusklerna på ett snällt sätt
  • Veta mer om hur kroppen läker efter en förlossning, vad som är normalt och vad man ska söka hjälp för
  • Våga be om det du behöver, uttrycka dina behov, känslor och få stöd på vägen

Då är Fjärde trimestern för dig!