Att göra en digital detox

17.8

Precis som ett rörigt hem kan göra dig stressad kan du känna dig orolig och pressad av obesvarade meddelanden, notiser, sociala medier och väntande mail. Om du känner dig överväldigad av din överfyllda inkorg eller pingande notiser efter sommarlovets lugn (eller lugn och lugn är kanske en överdrift. Men kanske hade du lite mindre skärmtid under sommaren så ett digitalt lugn ;) kanske du är sugen på att städa upp ditt virtuella liv inför hösten!

Att koppla ner hjälper dig att bryta den cykel av omedelbar tillfredsställelse du får genom att ständigt söka efter nya händelser i telefonen. Det kan vara så enkelt som att stänga av alla elektroniska enheter under en dag varje månad och medvetet sätta en ritual för ditt virtuella liv. Som inga skärmar en timma före läggdags, en timma på morgonen, under middagen eller att ha "skärmfria söndagar".

Den 20e augusti är det dags för Reset dagen! En återkommande dag i Membership. Då tar vi gemensamt en paus från sociala medier. Stäng ner saker som pockar på din uppmärksamhet redan kvällen innan. Tex sociala medier, bloggar, nyheterna. Ge dig själv en paus från åsikter under denna dag. Använd endast telefonen till att ringa, smsa, fotografera och eventuellt för att göra dagens WorkIn och WorkOut. Var ärlig mot dig själv, det kommer säkert klia lite i fingrarna första timmarna men snart kommer det kännas lättare. Spendera så lite tid vid skärmar den 20e som möjligt.

Snacka om att styra sitt fokus! Vi ser så fram emot att höra hur du upplever att reset dagen påverkade ditt fokus, dela gärna i kommentarerna nedan, i vår FB grupp eller på instagram med #soulworkclub @soulwork_club (efter den 20/8 såklart hahaha!).

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!