Vad åt du just?

12.8.1

Vad smakade det egentligen?

Händer det också dig? Att du öppnat en påse snacks att njuta av medans du jobbar och vips när du sträcker ner handen i påsen så är den tom! Vad hände? Du hade ju bara ätit två…. eller?

Vi pratar ofta om SoulFood. Det är mer än recept, det är din relation till mat, inte bara vad du äter utan hur du äter och varför. SoulFood är som en intelligent bläckfisk med många armar. Oftast är du dominant i en av dem, du kanske är är bra på att räkna kalorier eller bra på att planera och strukturera upp veckans mat, kanske är du en mästare på att äta nyttigt men har svårt för att njuta av sånt som du anser är onyttigt. Med SoulFood vill vi ge dig tillgång till hela spektrat och träna upp alla dina armar så att du får tillgång till hela intelligensen (du vet väl att bläckfiskar är otroligt intelligenta!).

Denna månad fokuserar vi på att äta med närvaro. Låt oss ta en titt på hur det kan se ut:

”Händerna vilar några centimetrar ovanför maten på tallriken. Med blicken sluten känner du hur andetaget mjukt böljar ner i magen och tillbaka upp genom bröstet. Fötterna landar varsamt på golvet och det börjar vattnas i munnen. När du blinkar ögonen öppna möts du av regnbågens alla färger på tallriken och det pirrar till i hela kroppen. Som att cellerna jublar av lycka och hejaropen från magen är ett faktum.” - SoulFood

12.8.2

Att äta med närvaro är djupt tillfredsställande och lustfyllt. Det är egentligen väldigt enkelt men inte alltid lätt då vi ofta går på autopilot genom vardagen. Denna månad bjuder vi in dig att göra minst en måltid om dagen till en ritual av närvaro och njutning. Mindful eating handlar om att vara närvarande när du äter och att verkligen njuta av den mat som du väljer att äta. Involvera alla dina sinnen redan när du plockar eller handlar maten, när du tillagar den och slutligen när den står på bordet redo att avnjutas. Innan du börjar äta kan du sluta ögonen, hålla händerna över maten och fokusera på tacksamhet i tre mjuka andetag. Involvera gärna familj och vänner i ritualen denna månad!

Men njutning, ditt SoulTeam

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!