Boosta immunförsvaret med lokala råvaror och boosta jorden på samma gång!

6maj1

Allt omkring oss har sin egen unika energi och rytm. För att komma i balans med vår omgivning behöver vi vara uppmärksamma på vad jorden erbjuder oss varje säsong. Att äta efter säsong är temat i Membership denna månad så då passar vi på att njuta av denna favorit rätt. Perfekt som frukost, lunch en varm dag i solen eller varför inte ta den som en mellis efter träningen (se varför det är extra bra längre ner ;).

Möt månadens SoulQueen: Rödbetan!

Rödbetor är en fantastisk grönsak som kan användas till mycket mer än middag. Har du testat att ha den i din smoothiebowl? Även om rödbetor förmodligen inte är det första du tänker på när du tänker frukost så är hon en vinnare och värd att lägga till i flera av dagens mål mat! Rödbetans söta jordsmak passar perfekt i denna bowl med bärens syrlighet och surhet för att inte tala om alla hennes bra egenskaper!

Rödbetan boostar ditt immunförsvar! Det röda färgämnet (betacyanin) skyddar och stärker kroppens celler. Mineralerna och fytokemikalierna i rödbetan gör dig också mer motståndskraftig mot bakterier och infektioner!

- Minskar sötsuget
- Motverkar förstoppning
- Sänker blodtrycket
- Boostar huden, förhindrar ålderstecken och aknebesvär
- Renar kroppen (aminosyran metionin avgiftar levern)
- Ökar din uthållighet (innehåller höga halter av nitrat som påverkar syreupptagningsförmågan)

Bärig Boostande Bowl 1 portion
1 stor dadel
1 dl kokosmjölk
1 tsk chiafrö
1 msk cashewnötter (gärna blötlagda)
1 mellanstor rödbeta (skalad och riven)
1 dl frysta lingon
1 dl frysta blåbär

Mixa kokosmjölk, dadel, chiafrö och cashewnötter till en slät mjölk i en mixer. Lägg i rödbetan och bären, mixa igen. Häll i lite mer kokosmjölk om du vill ha den lösare. Servera i en vacker skål. Toppa med stora kokosflingor, frukt och valfria frö eller granola! Ta en bild om du vill men lägg sedan undan telefonen och njut med alla dina sinnen ;)

6maj2

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar