Ritualer som känns

rivigaritualer

Disciplin och njutning går hand i hand. Detta är den feminina vägen! När dina rutiner är en inbjudan hem till dig själv, till din egna josiga kärna, med allt vad det innebär, och då menar jag ALLT! Då nosar du på din ritual!

Rutiner snoozar ditt fokus och din kraft, vilket är effektivt när du vill bevara den till andra, mer ”viktiga, vitala” saker. Rutiner hjälper dig genom vardagen på autopilot. Ritualer däremot, dom känns. Är som en väckarklocka, en påminnelse om vad du är här för att göra/uppleva/ta emot. I din ritual kan du uppmärksamma vad som händer, vad som längtar efter att bubbla upp till utan, vad som saknas dig eller vad det är för mycket om.

Jag var vilse
Jag har alltid arbetat med min passion; allt som är kopplat till rörelse med soul, eller Soulfulness, som jag kallar det. Men för några år sedan var jag ganska vilse och trött. Jag hade skapat ett framgångsrikt företag, jag hade huset, mannen och barnen men jag var stressad och fast i den maskulina världen av att jobba hårt och vara en duktig tjej. Att-göra-listorna blev längre och längre samtidigt som jag pressade mig själv hårdare och hårdare. Jag hade glömt hur det kändes att vara extatiskt glad, tänd och kär i livet. Jag trodde jag behövde ”jobba hårt”, ”spela enligt reglerna” och "vara seriös” för att lyckas.

Det visade sig att så är det inte alls!

Den feminina vägen 
Det spelade ingen roll hur snabbt jag sprang i det där ekorrhjulet. Hur många kalla bad jag tog eller poäng jag tjänade i meditationsappen. De redskap jag hade kunde inte göra mig fri. De var som gyllene handklovar. Det krävdes en annan väg, den feminina vägen. Hon sa: tänk om vi skulle börja leva så som vi vill känna oss NU, istället för DÅ. Då när vi tänker att vi förtjänar det, att vi är bra nog, att vi har jobbat hårt nog, att alla andra har fattat och sagt förlåt och tagit sitt ansvar och vi kan känna oss trygga, framgångsrika.

Kräver disciplin
Njutning och lust är avgörande för att hjälpa oss nå vår fulla potential! För att känna djup josig tillfredställelse. Något som först låter enkelt, någon vi unnar oss när det blir tid över och förväntar oss ska infinna sig bara sådär. Men även njutning och ritualer kräver sin disciplin. Något många av er här i klubben har märkt. Därför har jag nu skapat passet jag själv önskar jag haft tillgång till, ett frigörande morgonflow! Med det kan du rulla rakt ur sängen in i din ritual. Vi börjar med att sätta intentionen för dagen, du får ett pepptalk följt av josig, mjuk rörelse (som absolut inte är tråkig!). Vi avslutar med glasklar närvaro, centrerade i kroppen.

Jorden vibrerar under fötterna på mig bara vid tanken på vad som skulle hända om du gjorde detta passet varje dag i 21 dagar…. vad säger du? Game on?

Med kärlek, Johanna

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar