Vad är det mest kärleksfulla du kan ge?

praliner

"Wheresoever you go, go with all your heart.”
– Confucius

Vackert citat, eller hur? Men vad betyder det egentligen – att göra saker helhjärtat? Är du bra på det? Eller är du kanske obeslutsam ibland som jag? När du står inför val, vad lyssnar du först till? Vad andra tycker och tänker eller sluter du ögonen och lyssnar till ditt hjärtas innersta viskning?

Det bästa sättet att inte gunga båten på är att sitta helt still och bara åka med. Men det är inte vad vi menar när vi pratar om tillit. Många av oss har en så stark längtan efter att känna harmoni, både inombords men även i våra relationer att minsta irritation eller förolämpning kan få oss ur balans och kasta oss in i självtvivel. Du är en känslig varelse fylld av energier som längtar efter union. Oavsett om det är med en annan människa, en större gemenskap eller med dig själv. Det är inte konstigt att du känner dig hotad eller sårad när andra inte förstår dina goda intentioner. Särskilt inte eftersom att du så ofta lägger dina egna behov åt sidan för att bevara freden. Men det viktiga här är att du inte stannar i detta passiva tillstånd för länge, du behöver inte kämpa i det tysta för att för din vision. Vi är mycket mer lika än vad vi är olika. Visst är det skönt när vi kan släppa maskerna (och bära dem när vi får en festlig maskeradinbjudan istället), andas hela vägen ut, tömma, så att vi kan ta emot. Igen. Varandras rädsla och kärlek. Speciellt en dag som idag.

Vad är det mest kärleksfulla du kan ge? För mig är det tillåtelsen att vara mig själv, att vilja det jag vill och våga stå för det. Så att jag har utrymmet att önska detsamma för dem jag älskar. Sedan kanske jag levererar det med en vacker sensuell ask handgjorda praliner, för det älskar jag också genuint!

Med kärlek, Johanna

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar