SoulFood: Rabarberkräm med kardemumma

rabarber

Vem älskar inte snacks som både är en fröjd för ögat, får kroppen att jubla och för oss samman? Våren kommer med sprudlande livsglädje i naturen. Men än dröjer det ytterligare några månader innan det finns mycket att skörda. Detta är en månad att gro rötter, stoppa fingrarna i jorden genom att så några frö (beroende på hur du bor så kan du anpassa din odling). Köp fröer och prova!

Men det finns en grönsak som bär på enorm växtkraft, redan nu: rabarbern! Finns det något mer fascinerande än rabarberns oerhörda kraft? Den växer så snabbt att man nästan kan se den växa. Om du har rabarber i din trädgård måste du göra denna ljuvliga och enkla kräm! Om du inte har rabarber så tveka inte att fråga någon som har, det är så tråkigt med rabarber som plockas för sent och blir sådär träig och besk!

Rabarberkräm med kardemumma
10 späda rabarberstjälkar (ca 700 g)
4 dl vatten
3 tsk nystött kardemumma
2 msk potatismjöl
Ca 1/2 dl socker (tex kokossocker)

Gör så här: Skölj rabarbern och skär den i bitar. Koka upp vattnet och lägg i rabarberna och kardemumman. Koka i cirka fem minuter tills rabarbern går att vispa sönder. Smaka av med lite socker. Blanda ut potatismjölet i lite vatten och häll i långsamt under omrörning. Servera med havremjölk eller lite kokosmjölk och njut! En fröjd för alla åldrar och mumma för cellerna!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar