Andas för harmoni

andas

Andetaget är en gyllene nyckel till hälsa och harmoni. Du andas hela tiden, även just nu fast du troligtvis inte tänker på det. Vilket är jättebra, för då kan du fokusera på annat och fokus är som vi tidigare skrivit begränsat.

Men eftersom många av oss inte heller är medvetna om hur mycket stress vi ackumulerat över tid befinner vi oss mestadels av tiden i ytlig och begränsad andning. Som i sin tur adderar till stressen och begränsar vår energi. Med denna enkla andningsteknik bryter vi inte bara den negativa cykel utan ger dig  också en chans att lägga märke till vad du faktiskt behöver, just nu! Kanske är det puls, flås och rörelse, men det kan lika väl vara en mjuk, djup avslappning!

"We don’t get harmony when everybody sings the same note. Only notes that are different can harmonize. The same is true with people.” – Steve Goodier.

Växelandning rensar sinnet
Växelandning, eller Nadi Shodhana som tekniken heter på sanskrit (nadi betyder “kanal” och shodhana betyder “rening”), hjälper till att rensa sinnet, balansera nervsystemet och skapar bättre kommunikation mellan hjärnhalvorna. Du hittar månadens nya WorkIn guidad inne i klubben (Andas för harmoni). När du praktiserat med filmen några gånger kommer du enkelt kunna göra den när du vill utan instruktioner. Det är jättespännande att göra den konsekvent under dagen för att lägga märke till vilken energi som är aktiv (sol eller måne).

Utmana en kompis
Gör en till tre minuter av denna andningsteknik på morgonen, lunch och innan middag. Observera vilken näsborre som är mest aktiv (lättast att andas igenom). Är det vänster näsborre behöver du avslappning och vila. Är det höger näsborre behöver du aktivera genom någon form av rörelse (en minut dans eller jumping jacks till exempel).

Utmaning: Gör detta under en veckas tid, skriv ner vilken näsborre som är öppen och se om du kan se ett mönster. Reflektera. Vad säger kroppen dig?

Lycka till! Och ha kul med denna utmaning, utmana gärna en kompis och ha kul tillsammans!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar