Därför är lymfan viktig för din hud

lymfmassage_1

Hemligheten bakom en slät, frisk och strålande hud är bra syresättning och att slaggprodukter i lymfsystemet städas bort av kroppens renhållningsarbetare – lymfan! Medan blodomloppets uppgift är att transportera ut näring till kroppens alla delar är lymfans uppgift att transportera tillbaka den vätska som venerna inte suger upp (vilket är cirka 10-20 procent). På vägen tillbaka till blodomloppet passerar lymfvätskan lymfnoder (lymfkörtlar) innan lymfvätskan tömmer sig in i blodbanan invid hjärtat. När denna vätska inte transporteras tillbaka till blodomloppet uppstår svullnad. Svullnaden består av vätska men även döda celler, mjölksyra, proteiner, fett och bakterier.

Lymfan aktiverar immunförsvaret
Lymfans primära uppgift är att transportera bort vätska och avfallsprodukter från kroppens alla delar. Jag brukar beskriva den som en akvariepump som håller vattnet och väggarna i akvariet rena, friska och glasklara. När pumpen inte fungerar optimalt blir vattnet grumligt och väggarna gröna. Lymfan aktiverar också immunförsvaret om den upptäcker bakterier eller annat skadligt som kommit in i kroppen.

Rörelse och lymfmassage
För att förstå hur vi jobbar med lymfan är det bra att veta att lymfan inte har en egen pump, som blodomloppet har (hjärtat). Lymfan pumpas istället runt av våra muskler, sättet vi rör oss på, lymfmassage och via diafragman som är kopplad till vår andning. Genom att röra på kroppen, dricka levande vatten, äta bra mat, andas rätt och jobba med olika WorkIn-tekniker får lymfan en hjälpande hand. Resultatet är strålande hud, mindre påsar under ögonen, dubbelhakor och celluliter. Och då har vi inte ens börjat prata om hur det påverkar din energi och ditt mående!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar