Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss!

friskvård_bidrag

Det är enkelt att använda ditt friskvårdsbidrag från din arbetsgivare hos SoulWork Club. Vi samarbetar med Benify, Epassi och Wellnet. På dessa plattformar kan du beställa önskad produkt för ditt friskvårdsbidrag. Är du inte ansluten till Benify, Epassi eller Wellnet går det bra att använda kvittot på ditt köp, ange då personnummer när du genomför det.  Kontrollera vad som gäller hos din arbetsgivare.

Benify – så funkar det!

Logga in och sök på SoulWork Club. Då hittar du vår presentation och program och medlemskap. Du väljer det du önskar att köpa och får sedan en länk från info@soulworkclub.com där du aktiverar ditt köp. Skulle det det program du önskar inte vara listat hos Benify kan du välja ett som finns och maila oss vilket du önskar istället.

Epassi – så funkar det!

Logga och sök på SoulWork Club och välj produkt, eller via appen epassi valfritt belopp du önskar använda, och genomför ditt köp. Då får vi ett mejl från epassi med ditt köp. Du får gärna mejla info@soulworkclub.com och berätta vilket program ditt köp avser eller om du vill bli medlem. Vi skickar dig en länk där du aktiverar ditt köp hos oss. Epassi köpte 2021 upp Actiway, vilka vi också var anslutna till. Samtliga tjänster görs nu på Epassis plattform.

Wellnet – så funkar det!

Logga in och sök på SoulWork Club. Då hittar du vår presentation och alla våra program och medlemskap. Du väljer det du önskar att köpa och får sedan en länk från info@soulworkclub.com där du aktiverar ditt köp.

Edenred – så funkar det!

Du kan enkelt betala hos oss med ditt Edenred-kort.

Vad är ett friskvårdsbidrag?

Friskvårdsbidrag är en förmån som arbetsgivare har möjlighet att erbjuda sina anställda. Beloppets storlek är upp till arbetsgivaren – men det finns ett tak på 5 000 kronor per år om friskvårdsbidraget ska vara skattefritt. För att friskvårdsbidraget ska vara skattefritt för den anställde behöver följande tre förutsättningar finnas:

  • Samma belopp och villkor erbjuds till samtliga anställda 
  • Vara av mindre värde (maximalt 5 000 kronor per person och år)
  • Nyttjas för motion- och friskvårdsaktiviteter av enklare slag

 Den anställde bestämmer själv motionsform och typ av friskvård.

Olika regler i olika bolagsformer
För att få ett skattefritt friskvårdsbidrag krävs en anställning – alltså att den anställde får lön och blir beskattad i företaget. Den som driver en enskild firma eller är ägare till ett handelsbolag räknas inte som anställd och kan därför inte göra avdrag för friskvård. Finns det anställda i företaget omfattas de dock av friskvårdsbidraget. Ägare av aktiebolag har rätt till friskvårdsbidrag om lön utgår från företaget. Ägaren betraktas i de fallen som en vanlig anställd.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar