Så startar du dagen utvilad och kreativ

7.8.2

Många tror att om man går och lägger sig vid elva och vaknar vid sex tiden får man sju timmars sömn. Tyvärr är det inte så. I verkligheten får du runt sex timmars sömn om du ligger i sängen sju timmar, och det är beräknat på en bra natt.

Många av oss kanske lägger oss runt klockan tio eller elva, scrollar på telefonen för att varva ner, nattar om barn eller går upp och kissar några gånger. När klockan sedan ringer runt sex tär man långt ifrån utvilad och de där träningskläderna man lagt fram kvällen innan och varit så pepp på ser man nu i ett helt annat ljus (eller ska vi säga mörker…).

Stort projekt att ändra sömnvanor
Att ändra sömnvanor är ofta ett ganska stort projekt. Ibland är man i en livssituation där det inte är möjligt (läs småbarnsåren). I SoulWork Club är vi djupt passionerade över att ge våra deltagare tillfredställande resultat. Det betyder att träningen ska bygga istället för att bryta ner. Att lägga till tuff träning på en kropp som redan är utsatt för stress (för lite eller för dålig sömn och återhämtning) går därför helt emot alla våra principer.

God morgon-nidran!
Därför finns vårt favoritpass för energi och fokus inne i klubben: God Morgon-nidran! Ja, du läste rätt, låt oss börja dagen boostade och utvilade. Det är väldigt enkelt och helt transformerande. Du sätter väckarklockan 15 minuter tidigare än du måste gå upp ur sängen. När klockan ringer sätter du i hörlurarna och trycker på play medan du ligger kvar i sängen. God Morgon-nidran är en ljudfil som guidar dig att sätta intentionen för dagen ifrån djupet av ditt hjärta. Den stärker dina inre muskler, din intuition, din förmåga att följa ditt hjärta, att vara lekfull, öppen och stark. Samtidigt får hjärnan bada i återhämtning – yoga nidra producerar delta- och thetavågor som finns i den mest kvalitativa djup- och REM-sömnen.

Från detta djupt tillfredställande tillstånd är du sedan redo att ta dig an världen med ett strålande god morgon (visst kan man höra fåglarna kvittra?).

God morgon snygging!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar