Värmande gröt med äppelkompott

Denna månad njuter vi av gryn i alla dess former. Gryn är läkande, värmande och näringsrikt. Inne i klubben hittar du receptet på vår all time favorit-SoulFood: Värmande vaniljkokt quinoa! En proteinrik gröt som landar som en dröm i magen!

En annan favorit är havregrynsgröt! Havre är ett av våra fyra sädesslag och en fantastisk råvara. Inte nog med att havre hjälper till att hålla magen i balans, den har dessutom visat sig kunna sänka kolesterolhalten i blodet och ge en jämnare blodsockernivå. Havre är rikt på fiber, något av det bästa du kan ge din mage, och innehåller till och med fermenterbara fiber vilket är jättebra för tarmfloran. Allt som allt får du en gladare mage. Tänk denna superkombo tillsammans med månadens tema tacksamhet – som att flyga iväg på ett mjukt, fluffigt moln av lycka!

Ett av våra favoritrecept på en värmande och boostande havregrynsgröt, kommer här!

Värmande gröt med äppelkompott
2 portioner

Gröt
2 dl havregryn
4 dl mjölk (välj den typ av mjölk som passar dig)
1 msk honung eller lönnsirap
1 nypa havssalt

Äppelkompott
5 äpplen

1/2 tsk vanlijpulver
1/2 dl rörsocker
1/2 dl vatten

Denna äppelkompott är magisk till det mesta och håller i kylen i en vecka. Tärna äpplena i små bitar. Lägg i en kastrull med vatten, vaniljpulver och socker. Låt koka upp, sjud 2–3 minuter. Häll upp i en burk och ställ kallt. Koka havregrynen med mjölken och en nypa salt på låg värme i 5-10 minuter. Toppa gröten med den äppelkompotten och njut!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar