Månadens spellista sätter tonen för Tisdagsklubben

När vi skapar spellistor är det som att gå in i en magisk värld. Här är allt möjligt, allt är tillåtet och hela känslospektrat är välkommet. På så sätt blir varje månads spellista som en sinnlig fördjupning av månadens tema. Vissa månader är musiken upptempo och glad. Andra är den suggestiv och rå. Ofta är den i rytm med naturen, moder jord och fader sol, så att den intuitivt talar kroppens språk och på så sätt når bortom egot, den inre kritikern och alla de rigida regler du satt upp för dig själv, dömd att misslyckas såklart.

Månadens spellista sätter tonen för Tisdagsklubben – klassen då vi ses live online den första tisdagen varje månad för att verkligen förkroppsliga månadens tema. Denna gång kommer vi att röra kraften av arrogans genom kroppen. Den delen i dig som vet precis när hon ska sätta ner foten. Hon kan avvisa giftig mat, relationer eller miljöer på en split sekund. Vad är din relation till arrogans – har du lätt att beordrar högsta kvalitet i det du vill ha. På jobbet, i relationerna, i ditt eget skapande? Eller har du förkastat denna sida hos dig själv? Kom ihåg att allt som förtrycks växer sig starkare i mörkret och kommer för eller senare upp till ytan, tyvärr inte på ett konstruktivt eller trevligt sätt…

Nej, låt oss välja den andra vägen – tillåtelsen! Denna sida av dig är i grunden genuint stolt och fri. Hon är kärleksfull och iskall på samma gång. Alla vill ha henne men ingen kan få henne. Hon finns i dig. Välkommen in i Tisdagsklubben och utforska henne tillsammans med oss.

Vi kommer att lära känna henne genom musiken. Vi behöver inte ens kalla det träning eller dans, låt oss kalla det rörelse. Som du säkert redan vet så musik i kombination med rörelse har en starkt positiv effekt på både kroppen och hjärnan. Men bortom de effekterna hjälper denna typ av rörelse också med något djupare, mer mystiskt och existentiellt. Inom urminnes tider har dansen varit central, till exempel  inom Shamanism, Wicca, Sufismen.

"Dance is the hidden language of the soul"
– Martha Graham

Vilken rymt talar ditt kroppspråk idag? Press Play!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar