The Story of Anne

Blogg12-1

Jag började kommunicera med Anne på instagram, hon ställde trevande frågor kring SoulWork Club i några veckor, eller var det kanske månader. Och en dag gick hon med! Kommer aldrig glömma hur hon gick från tvekan till full dedikation och jag kände direkt, denna kvinna bär på så mycket kraft, liv och lust! Det har varit helt fantastiskt att följa hennes resa genom programmet och den har både fått mina tårar att rulla och hjärta att bubbla. Därför blev jag så glad när hon sa JA till att dela sin väg. Som hon skriver i slutet är det en glimt och hon har så mycket mer att dela med sig av!


Ålder: 56
Yrke: Medicinsk sekreterare
Familj: Husband, 1 daughter (35 years old) and 4 grandchildren.

När blev du intresserad av träning och välmående?
Jag har alltid rört mig mer eller mindre men det var först när jag blev väldigt sjuk och insåg att jag med hjälp av kost och motion kan förändra mitt liv till det bättre som jag började intressera mig ordentligt. Jag har tränat mycket gruppträning (Friskis och Svettis), yogat och är/har varit afrodansinstruktör i 5 år. Senaste åren har jag gymmat själv.

 

Du har nyligen gjort SoulWork programmet ”The Best You”. Hur har det förändrat din syn på träning och välmående?
För mig var det åter ett uppvaknande och en insikt i att jag inte alltid behöver träna hårt och länge för att må bra. Tvärtom, jag behövde komma ner ordentligt i varv och landa i mig själv. Att stressa av samtidigt som jag ändå kände att jag blev starkare.

 

Kan du dela med dig av din bakgrund och relationen till dig själv? Jag som fått lära känna dig slås av ditt enorma mod och din lust att ta tillbaka kraften och leva DITT liv utifrån lust - du är en enorm inspiration!

Jag är uppvuxen i en dysfunktionell familj med missbruk samt övergrepp. Det i sin tur har gett mig en skev kroppsuppfattning och även orsakat en del sjukdomar. Jag har varit anorektiker. Jag har ulcerös colit sedan många år tillbaka. År 2001 kraschade mitt system och jag blev väldigt sjuk. Samtidigt fick jag mitt första barnbarn. Fantastisk lycka. Jag var oerhört sjuk och sjukskriven i 3 år. Man ville sjukpensionera mig när jag var 39 år ung. Vilket jag vägrade gå med på. Jag började med hjälp av fantastiska människor och en stark vilja att arbeta mig tillbaka. Fokuserade mycket på kosten (lågkolhydratkost) samt träning, Jag sattes även in på lågdos cytostatika vilket jag ätit i 12 år men numera varit utan i 1,5 år. Cytostatikan hjälpte där och då mig tillbaka till livet. Jag har sakta jobbat mig tillbaka från 2 timmar om dagen till deltid och sedan blev jag uppsagd år 2015 pga arbetsbrist. Där och då bestämde jag mig för att nu eller aldrig. Jag sökte in på 3 olika utbildningar till medicinsk sekreterare. Kom in på alla 3, gick 2 år i yrkeshögskola och hade fast tjänst innan jag gått ut min utbildning 55 år gammal med studielån men galet nöjd :)!

Mitt största problem under alla dessa år är att jag egentligen tränat för hårt, ett sätt att fly i vardagen och spökena i huvudet. Samt att för hård träning till slut blev stress istället för bra resultat. Nu går jag i terapi. Där jag även fått rådet att träna lugnare. Det var då jag gav mig in på SoulWork Club. Jag tar nu mitt liv tillbaka. Rensar kroppen från trauman och stärker upp hela mig inifrån och ut. Nu ska tant äntligen se till att tycka om sig själv istället för att piska sig själv samtidigt som jag hugger huvudet av skammen. Det har varit och är en lång process men det är så värt det.

 

 

Vad händer i en typisk Anne dag?

Jag stiger upp före tuppen 4 av 5 dagar. Åker till mitt arbete 5 mil bort (pendlar med buss). Arbetar på en vårdcentral som har öppet 7-20 så en dag i veckan har jag sovmorgon. Den dagen mogontränar jag. De andra dagarna tränar jag alltid kvällstid. Jag lever ihop med min man sedan 27 år tillbaka och vi promenerar mycket tillsammans. Jag går gärna till vattnet/skogen så ofta jag kan. Naturen helar. Jag mediterar dagligen på bussen in till jobbet. Allt från 5-35 min. Mitt arbete tar 11 timmar av min vardag varje dag i stort sett med pendlandet. Där av nödvändigt med avslappning och bra träning som ger återhämtning. Jag umgås gärna med min familj och ser till att hinna med det men det sker oftast på helgerna. Älskar att vara mormor. Jag får de bästa bitarna och har inte huvudansvaret. Att ha en 17 åring som säger

”Jag älskar dig mormor” värmer min själ länge, länge.

 

Vad är planerna för dig själv de kommande 2-5 åren?

Jag önskar jag kunde säga att jag ska vara ekonomiskt oberoende och bara göra saker jag tycker om :) men jag trivs med mitt arbete! Om 2 år är jag ännu starkare rent mentalt och fysiskt, gör lätt ett par chins ;). Att få känna mig hel, utan flashbacks och ångest. Yoga ännu mera, meditera och älska mig själv utan självkritiska blickar. Det ska träningen och terapin ta mig vidare med. Jag ska även skriva en bok om min uppväxt och mitt liv.

 

Vilka redskap är viktiga för att förkroppsliga styrkan så som du gör?

Lyssna på kroppen. Försök att inte hela tiden vara i huvudet. Att vara snäll mot sig själv nu och för alltid. Tänka positivt samt ha mantrat: Jag kan allt jag vill! Och viktigast av allt, att ha roligt, att våga vara barnslig och ha kul.

 

Några tips till dem som funderar på att börja med SoulWork Club? Du tvekade men vågade sen ta steget och kastade dig sen in fullt ut, det har varit helt underbart att följa din resa!

Jag tycker att alla människor som känner att de behöver någon som guidar dem inom välmående och träning ska ta chansen att gå med i SoulWork Club. Passen är inte för långa så man gör dem lätt dagligen. Man känner sig välkommen i gruppen och få snabbt svar på frågor. Du tränar kropp och själ och bestämmer själv vilka mål du sätter. Jag gick med i SoulWork Club för jag ville ha en guidande hand, en mjuk påminnelse och nytänkande holistiska redskap trots många års träning innan.  

 

Tack för att jag fick svara på frågorna, jag har kortat ner det så mycket jag kan, har så mycket att berätta! Hoppas vi ses inne i SoulWork Club gemenskapen!

Kram i kärlek/ Anne

 

Ahhhh det är VI som tackar Anne, för ditt mod, din närvaro och din enorma livskraft!

Hoppas Anne’s energi smittar av sig på dig och att vi ses i vårt community!

Varma Kramar,

Johanna

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar