Du blir vad du tänker och gör,

Blogg39-S

- Skapa ditt eget reträtt under virus tider!

 Inställda arrangemang och aktiviteter, stängda gym, råd om att jobba hemma, överflöd av människors åsikter på sociala medier och oroliga tider. Här är några punkter som kan vända denna tiden till något gynnsamt för dig och din omgivning!

 

  1. Isolerad eller i karantän? Förlora dig i en ny konstform. Finns det en bok du velat läsa eller kanske rent av skriva? Skapa en fristad runt omkring dig och strukturera upp din tid dagligen för att dyka in i något du brinner för!

 

  1. Hur kan du sprida vänlighet utan att sprida bakterier? Bekräfta en medmänniska med ögonkontakt och ett varmt leende. Gör en god gärning, fråga om det finns något du kan göra! Allt som ökar känslan av kamratskap och gemenskap i en tid som denna då många känner sig isolerade och ensamma har enorma ringar på vattnet. För att vi ska må bra krävs det att andra också mår bra! 

 

  1. Vem är människorna som står dig nära under denna tid? Hur kan du fördjupa dessa relationer? Vad känner de just nu, vad går de igenom? Ta dig tid att gå djupare i samtalen med dem än bara uppdateringar om nyheterna. Fråga om hur de verkligen mår och LYSSNA! Vi behöver alla prata av oss och bli hörda utan att få råd och tips om vad vi kan göra, att helt enkelt få bli HÖRD är något vi alla behöver!


  2.  Sprid digitala snällhet. Alla är i panik och rädsla just nu. Vi hanterar bara det annorlunda. Vi behöver varandras kärlek, även på avstånd. Vädret av en kärleksfull påminnelse, ett samtal eller en rolig meme kan förändra någons dag. Sprid KÄRLEK, speciellt till människor som du inte möter ansikte mot ansikte!

 

  1. Sätt en intention för dig själv under denna tid. Oavsett hur länge detta pågår, vad är löftet till dig själv? Det är frestande att fokusera på allt som är osäkert, men vad vill du  säkerställa i dig själv? (Förutom att ta hand om din hälsa såklart)

 

  1. Vilka gränser behöver du sätta? Hur mycket nyhetstäckning tjänar dig verkligen? När är det dags att ta en paus? Se till att balansera intaget av relevant information med upplyftande innehåll för att prioritera din mentala hälsa såväl som din fysiska hälsa.

 

  1. Vad ger dig små (eller stora) ögonblick av glädje under dagen? Tänd ett ljus, dofta på en olja, rör på dig här!, ta en josig yoga nidra, laga SoulFood eller facetima med en vän. Känn efter när du upplever glädje och närvaro och skapa fler sådana stunder för dig själv så ofta du kan!

 

  1. Skilj på vad du kan kontrollera och det som ligger utanför din kontroll! Samla relevant fakta för att skydda dig själv och andra och undvik att lyssna på eller sprida skvaller och hörsägen som är utanför din kontroll. Stress skadar också immunsystemet.


  2. Trots det yttre kaoset ligger din inre frid i dina händer. Ta ett djupt andetag och säg TACK för något här och nu. Praktisera detta så ofta du kan, speciellt när du känner dig orolig och överväldigad.

 

Med tillit och kärlek, Johanna 

4 kommentarer

Carita Holmqvist
 

Så tacksam för allt jobb ni lägger ner för att vi skall få tillgång till måbra material. Tänker på alla er företagare ute på marknaden 🙏så all kärlek till er❤️
så tacksam att jag hittat hem tack vare er🙏❤️

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
SoulWork Club
Personal
 

Tack Carita, det är nu vi skall använda community och hjälpa varandra. Ingen är ensam och tillsammans är vi starkare genom detta!

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Hanna Wenche Hallberg
 

Tack Johanna, för din klokhet , för din värme och din kärlek och närvaro. 

Läs mer
Läs mindre
Johanna Hector
Personal
 

Tack Hanna! För att du tar dig tiden att fylla din egen bägare och ger tillbaka till oss :)

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Lämna en kommentar