Vintern rasat och våren är här

64

Ritualer för passion och blomstring!

Våren är här och dagarna är längre, naturen är full av växtkraft. Valborgsmässoafton markerar början på sommarhalvåret. Den maskulina och feminina energin förenas och befruktar världen. Fruktbarheten dansar och bjuder in kraften både inom oss själva samt i vår relation till naturen och djuren.

På flera platser tänds stora eldar och glädje över de kommande månaderna av sol firas med sång. Elden associeras med passion och förnyelse. I flera traditioner hoppar man över elden eller springa mellan eldar för att göra sig av med saker och markera en ny början. Det är en högtid med mycket livsenergi, ett tillfälle att verkligen fira livet självt (de feminina och maskulina delarna), gärna med dans eller andra fysiska aktiviteter (vi gör både en WorkOut och en WorkIn idag som en hyllning och välkomstgest till sommaren!).


Våren har kommit och nu håller den på att ta fart. Valborg ger löftet att solen och jorden ska nå sin fulla kraft och blomstring detta år. Maj är kärlekens och romantikens månad, den bästa tiden för att dagdrömma och kalla till sig en ny kärlek (kan vara person, hobby eller energi).

Imorgon dyker vi tillsammans in i ett nytt tema, vad tror du det blir?
Vad är du sugen på att kultivera kommande månad?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar