Ta ett skogsbad, bada i näring!

14 juni 1

Mjukt och kraftfullt bjuds du in att uppleva skogen med nya ögon och vidöppna sinnen! Det påverka hela din existens, berikar dig ända in i själen. Skogsbad är egentligen en uråldrig och naturlig teknik, något som varit del av vår vardag i tusentals år (tills våra liv förändrades för alltid med elektriciteten!).

Skogsbad har sitt ursprung i Japan, där många kontorsarbetare på 1970-talet dog av karoshi, död på grund av utarbetning. Nu kunde man ju jobba dag och natt. Det var som att solen alltid stod som högst på himmeln. Som ett svar startade myndigheterna på 1980-talet Shinrin-yoku, som på svenska blivit skogsbad. Idag finns ett hundratal officiella skogsbadsskogar i Japan och fenomenet sprids fort över världen. Det handlar i stort sett om att inte göra så mycket, utan fokusera på att vara. Att långsamt och uppmärksamt låta dofter, ljud och känselintryck lugna ner kropp och hjärna.


Vad gör skogsbad för dig rent fysiologiskt?

  • Minskar stress
  • Ökar din återhämtning
  • Blodtrycket sjunker om det har varit högt
  • Boostar ditt immunförsvar! Fytoncider från träden stärker immunförsvaret genom att öka mängden NK-celler.

Som barn kanske du naturligt spenderade mycket tid i skogen, byggde kojor, lekte äventyr, plockade mossa och kottar. Som vuxen kanske du är i skogen när du springer, plockar svamp eller gör en utflykt. Men när senast var du i skogen utan att göra någonting? Helt enkelt för att ta emot!

Det lugn du finner i skogen och den fullkomligt villkorslösa kärlek som den ger är magisk! Lyssnar du riktigt noga kan du höra träden tala med varandra under jorden. Ett system så komplext att forskningen inte ens kan greppa det.

14 juni

Gör ditt eget skogsbad

Gå in i en skog eller en glänta
Promenera långsamt bland träden
Stanna till vid en plats och ta in skogen med alla dina sinnen
Dofta, lyssna, se och känn
Andas in den syrerika luften med hela din varelse, låt den fylla dig med kraft

Ida B Olsson guidar dig som har köpt Outdoor Magic i ett ljuvligt skogsbad tisdag 15 juni kl 1730! (Du får all info till din mail!).

 

Med näring, SoulWork Teamet

Ps. Det är online så du kan vara med från vilken skog du vill!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar