Maten din hud älskar!


Mat är en av de mest kraftfulla mediciner vi har! Med näringsrik mat stöttar vi både vår fysiska och mentala hälsa. Men har du någonsin funderat på hur viktig maten är för din hud? Genom att lägga till några av dessa livsmedel i din dagliga kost boostar du hudens naturliga glow! Läs igenom listan nedan på våra top fem livsmedel som alltid finns i SoulFood-skafferiet hos våra FaceGlow-lovers!

Kokosolja: Det finns en anledning till varför kokosolja har använts som en naturlig fuktkräm i tusentals år! Den består av närande fettsyror (och särskilt hög i laurinsyra) och är känd för att vara idealisk för torr, grov och rynkig hud! Kokosolja innehåller även E-vitamin som förebygger och motverkar bristningar i huden.

Ruccola: Är alkalisk och neutraliserar sura slaggprodukter i blodet och lymfsystemet. Den är också en fantastisk källa till betakaroten, som skyddar cellerna mot fria radikaler och oxidativ stress. Betakaroten skyddar också huden från solskador och bekämpar lokala infektioner, som till exempel akne. Visst blir man sugen på att strössla ruccola över all mat nu?

Gurka: Du kanske känner till det gamla tricket med ”kalla gurkaskivor över ögonen” men att faktiskt äta gurka gör underverk för vår huden. C-vitaminet och koffeinsyran i gurkor dämpar inflammerad och irriterad hud samtidigt som dess höga vattenhalt återfuktar huden. Gurkans skal innehåller också något som kallas kiseldioxid, som stramar upp slapp hud.

Olivolja: Är rik på antioxidanter, men dess verkliga hudboostande egenskaper ligger i dess goda fetter (den enkelomättade sorten). Dessa hälsosamma fetter hjälper cellerna att motstå ”photoaging” eller dermatoheliosis som det heter, alltså skador från UV-strålar, till exempel grova rynkor och läderartad hud. Olivolja innehåller också D- och E-vitamin som förbättrar hudens elasticitet och dess föryngrande egenskaper.

Aloe vera: Många vet att aloe vera är en fantastisk naturlig ingrediens som kan återfukta huden och till och med hjälpa till att behandla solbränna. Men de flesta använder den endast utvärtes. Att dricka aloe vera i juiceform ger dig inte bara en lokal hudboost utan en mängd hälsofördelar. Den är rik på antioxidanter och vitaminer vilket dämpar akne och annan inflammation i huden. Som ytterligare ett alkaliskt livsmedel kan aloe vera hjälpa till att hålla kroppen balanserad och minska hudproblem så som psoriasis och dermatit.

I programmet FaceGlow handlar ett helt kapitel om mat som boostar ditt glow inifrån och ut. 

Till FaceGlow

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar