Övningen som gör dig fokuserad

getup

När meditation inte funkar vänder vi oss till denna fantastiska helkroppsövning som ger dig allt, snyggt paketerat i en enkel – men inte lätt – övning! Get up, eller Turkish get up som den egentligen heter, finns guidad inne i klubben (den har spårats spårats till 1900-talets början och sägs då ha varit en populär styrkeövning bland dåtidens ”strongmen”). Det är en unik helkroppsövning som går ut på att ta dig från liggande till stående, med en vikt i handen uppsträckt ovanför huvudet.

Denna ”enkla” övning utmanar både styrka, koordination och balans för att inte tala om närvaro, så det är också en mindfulnessövning. Den stärker hela kroppen, men framförallt de sneda magmusklerna, rygg och framsida lår för att inte tala om axlarna. Alla stabiliserande muskler kring axeln stärks för att hålla axeln stabil och i rätt läge. Dessutom tränar du upp en funktionell bålstyrka med ökad rotationsstyrka vilket är betydelsefullt i alla vridmoment du gör med överkroppen.

Vi väljer Turkish get up eftersom den involverar hela kroppen. Många muskelgrupper måste jobba tillsammans för att kunna utföra denna övning. Den kräver både rörlighet, styrka, koordination och närvaro, snyggt paketerat i en enda liten övning. Essensen av att träna smart om du frågar oss!

I passet Get Up går vi steg för steg igenom Turkish get up. Du behöver en kettlebell eller hantel och vi rekommenderar att du börja lätt och utmanar med tynger vikter när tekniken sitter. Ett grymt teknikpass som samtidigt gör dig både starkare och rörligare!

Let’ Get Up 
– Ditt SoulTeam

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar