Att göra en digital detox

FullSizeRender

Precis som ett rörigt hem kan göra dig stressad kan du känna dig orolig och pressad av obesvarade meddelanden, notiser, sociala medier och väntande mail. Om du känner dig överväldigad av din överfyllda inkorg eller pingande notiser efter sommarlovets lugn (eller lugn och lugn är kanske en överdrift. Men kanske hade du lite mindre skärmtid under sommaren så ett digitalt lugn?) kanske du är sugen på att städa upp ditt virtuella liv inför hösten!

Att koppla ner hjälper dig att bryta den cykel av omedelbar tillfredsställelse du får genom att ständigt söka efter nya händelser i telefonen. Det kan vara så enkelt som att stänga av alla elektroniska enheter under en dag varje månad och medvetet sätta en ritual för ditt virtuella liv. Som inga skärmar en timma före läggdags, en timma på morgonen, under middagen eller att ha "skärmfria söndagar".

Den 20:e augusti är det dags för reset-dagen, en återkommande dag i klubben. Många väljer då att stänga ner saker som stjäl fokus i några timmar, ett dygn och kanske längre än så! Vad stjäl ditt fokus just nu? Vad skulle göra störst skillnad för dig?

Fundera, skriv ner och välj sen en av de sakerna och formulera din reset. Eller ladda ner reset-boken inne i klubben och låt oss guida dig.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar