Disciplin och njutning går hand i hand – detta är den feminina vägen!


När dina rutiner är en inbjudan hem till dig själv, till din egna josiga kärna, med allt vad det innebär, och då menar jag allt! Då nosar du på din ritual! Rutiner snoozar ditt fokus och din kraft, vilket är effektiv när du vill bevara den till andra, mer ”viktiga, vitala” saker. Rutiner hjälper dig går genom vardagen på autopilot. Ritualer däremot, dom känns. Är som en väckarklocka, påminnelse om vad du är här för att göra/uppleva/ta emot. I din ritual kan du uppmärksamma vad som försegår, vad som längtar efter att bubbla upp till utan, vad som saknas dig eller vad det är för mycket om.

Var vilse
Jag har alltid arbetat med min passion; allt som är kopplat till rörelse med soul, eller Soulfulness som jag kallar det. Men för några år sedan var jag ganska vilse och trött. Jag hade skapat ett framgångsrikt företag, jag hade huset, mannen och barnen men jag var stressad och fast i den maskulina världen av att jobba hårt och vara en duktig tjej. Att göra listorna blev längre och längre samtidigt som jag pressade mig själv hårdare och hårdare. Jag hade glömt hur det kändes att vara extatiskt glad, tänd och kär i livet. Jag trodde jag behövde jobba hårt, spela enligt reglerna och vara seriös för att lyckas. Det visade sig att så är det inte alls!

Det spelade ingen roll hur snabbt jag sprang i det där ekorrhjulet. Hur många kalla bad jag tog eller poäng jag tjänade i meditationsappen. De redskap jag hade kunde inte göra mig fri. De var som gyllene handklovar. Det krävdes en annan väg, den feminina vägen. Hon sa: tänk om vi skulle börja leva så som vi vill känna oss NU, istället för DÅ. Då när vi tänker att vi förtjänar det, att vi är bra nog, att vi har jobbat hårt nog, att alla andra har fattat och sagt förlåt och tagit sitt ansvar och vi kan känna oss trygga, framgångsrika.

Kräver sin disciplin
Njutning och lust är avgörande för att hjälpa oss nå vår fulla potential! För att känna djup josig tillfredställelse. Något som först låter enkelt, någon vi unnar oss när det blir tid över och förväntar oss ska infinna sig bara sådär. Men även njutning och ritualer kräver sin disciplin. Något många av er här i klubben har märkt. Därför har vi skapat pass som kittlar ditt nervsystem, kalendrar som gör det enkelt att säga ja till dig själv och spellistor med alla sex smaker. Men det finns en sak vi inte kan göra - det är att göra det åt dig! Så över till dig – marken vibrerar under fötterna bara vid tanken på vad som skulle hända om du gjorde följde kalendern i en hel månad… Vad säger du? Game On?

Med nyfikenhet,
Johanna

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!