”Jag strävade hela tiden efter mer och bättre”

Hej Katrin Boqvist Palmén som varit medlem i SoulWork Club i fem år. Vad lockade dig till klubben?
”Jag blev helt såld på en SoulWork Club-helg 2019 med Johanna och Paulina. Det var tuff WorkOut sida vid sida med yoganidra och andningsövningar och maten var så genomtänkt och god! Det fanns något för både kropp och själ i ett skede i livet där det landade rakt in i hjärtat.”

I klubben har Katrin fått nya vänskaper men också lärt känna sig själv på ett djupare plan genom övningar och SoulSurfing. Hon kände sig redan trygg i den fysiska träningen men WorkIn och att sakta ner blev en utmaning.
”Jag behövde vila och återhämtning för att hitta balans, men det var inte lätt. För mig handlar det nu om en mjuk kraft där tillåtelse är ledordet.”

Peppande, snälla ord
Just nu är hennes f
avoritWorkIn alla olika yoganidror som hon varierar efter önskemål och längd.

Yoganidra påverkar livet på så manga plan och har varit ett livselixir for mig. Men att våga vila och ta emot har varit en utmaning.”

Favorit-WorkOut är Mysjogg med Ida B Olsson:
Jag älskar hennes peppande, snälla ord och att få vara i naturen denna årstid är guld!

Katrins intresse för träning väcktes relativt tidigt i livet med bland annat fotboll, simning och gymnastik. Under en hektisk livsperiod kom hon ifrån träningen men hittade sedan tillbaka i 30-årsåldern. Men här fanns också en period då hon var väldigt hård mot sig själv.
”Jag kände mig aldrig nöjd med mig själv trots allt hårdare träning och fysiska prestationer. Jag genomförde bland annat en svensk klassiker och tough viking men strävade hela tiden efter mer och bättre.”

Var startskottet
2015 gick hon sin första yogalärarutbildning med Global Yoga.

”Nu i efterhand kan jag se att det var startskottet på min body- and mind-resa. Att få knyta ihop kropp och själ och få fylla på med ytterligare en dimension av sinnlighet – det var den pusselbiten som saknades hos mig.”

I dag kultiverar hon de delarna i klubben.
Det bästa med SoulWork Club är gemenskapen och att det är lätt att hänga på. Det är lagom långa pass som varierar efter behov och tid. Jag tycker också om att man arbetar med månads tema, det ger en riktning och stabilitet. Det finns så mycket tillåtelse och känsla!”

Följer du någon kalender just nu?
*”Just nu hittar jag mina egna favoriter och anpassar efter mina behov. Meditation, andning, lymfmassage, yoga, workout – allt är viktiga ritualer i mitt liv nu! Det krävs ett visst mått av disciplin för att hålla i sina rutiner men när man väl hittar dit så går det av sig själv. Helger och lediga dagar blir på ett lite annat sätt för mig.”

Sju snabba!
1. WorkIn eller WorkOut?
Behovet varierar i olika perioder. Jag behöver oftast en kombination av båda.

2. Utomhus eller inomhus?
Denna årstid tränar jag helst utomhus. Jag älskar att vara i naturen!

3. Gå på känsla eller ha en plan?
Jag går på känsla (med en viss portion av disciplin).

4. Musik eller lyssna till andetaget?
Jag ä
lskar musik och hur det påverkar sinnena men kan också njuta av naturljud under ett pass.

5. Rikta energin upp eller rikta energin ner?
Jag riktar energin ner för att hitta grundning och för att landa.

6. Morgonträning eller kvällsträning?
Morgonträning är den bästa för mig, då går jag på autopilot och bara gör det.

7. Partykläder eller träningskläder?
Älskar båda! Att ena stunden gå i yogatights och i nästa stund svida om till festklänning – det är njutning och sinnlighet!

Vill du dela din upplevelse av SoulWork Club och inspirera fler? Mejla info@soulworkclub.com!

 

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!