Så stöttar du dina organ!

Din kropp är en självrenande organism. Njurarna, matsmältningskanalen, levern, lymfkörtlarna, lungorna och naturligtvis det största organet i kroppen – huden – ansvarar alla för att avgifta hela vårt system. Alla tar ansvar för att avgifta kroppen. Gifter finns i maten vi äter, skönhetsprodukter, möbler och miljön vi bor i. När vi utsätts för dessa kemikalier och gifter utmanas hela kroppen och det kan leda till svullna lymfkörtlar, ökad inflammation, trötthet och sjukdomar.

Våra bästa tips för att stötta dina organ, speciellt lymfan

1: Rörelse! Nu pratar vi inre rörelse. En hälsosam tarmrörelse stärker de goda bakterierna och håller de dåliga borta. Se till att din kost har en hälsosam dos fiber och att du dricker mycket vatten! När vi inte följer denna tumregel torkar våra kroppar ut och det är svårare för kroppen att bli av med gifter. Se till att du kombinerar dessa två tips i varje måltid!

2: Svettas! Svett är ett utmärkt sätt att bli av med gifter på. Vårt favoritsätt är rörelse. Kör en WorkOut med oss, sätt på månadens spellista och dansa tills svetten rinner! Studier visar att människor som tränade 15 minuter om dagen levde längre än de som inte gjorde det. Om du av någon anledning inte kan få in en svettig session så boka in en session i en infraröd bastu!

3: Använd rena produkter! Din hud absorberar 60-70 procent av allt den kommer i kontakt med (ja, även luftföroreningar). Därför är det extra viktigt att använda rena skönhetsprodukter. Det finns många utmärkta alternativ för naturliga deodoranter (undvik antiperspiranter som kommer att absorberas i lymfkörtlarna under armhålorna), kroppstvålar, skönhetsprodukter och hushållsrengöringsmedel som gör jobbet utan giftiga ingredienser. Det kan kännas som ett projekt att börja byta ut alla produkter på en gång så ta en i taget. Nästa gång din deodorant tar slut välj att köpa en ny utan gift!

4: Hoppa runt! Detta är vår favorit, ta chansen och bjud upp ditt inre barn till dans! Att hoppa hopprep, dansa eller hoppa på studsmattan med dina barn är effektiva sätt att öka flödet och energin i kroppen. Nästa gång ett barn vill leka så gå all in! Det får också ditt hjärta att pumpa samtidigt som du får några goda skratt i magen. Ofta får man lite svett på köpet – Win Win!

P.S. Resetdagen är en fantastisk dag att ge din kropp förutsättningarna att göra det den gör bäst! Ladda ner Reset-boken som är fylld med ritualer och recept inne i klubben!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar