Hitta balans i rytmen

Vi är en återspegling av den naturliga världen, som ständigt förändras med ekosystemet. För att vara balanserad måste vi först öppna ögonen och observera världen runt oss. varje säsong har en unik uppsättning egenskaper. Hösten är förknippad med metall elementet som bland annat står för struktur. När världen blir tystare, svalare och mörkare bjuds vi in att följa med. En naturlig inbjudan att vända fokus inåt, låta träningen informeras av mer långsamhet och stillhet.

Yoga är en praktik som ständigt bjuder in utövaren att vända fokus inåt, att följa andetagets rytm. Varje gång vi ställer oss på yogamattan uppmanas vi att observera de små nyanserna, balansera på den fina tunna linjen av närvaro och avslappning. Genom våra fysiska kroppar kultiverar vi mindfulness och förmågan att lyssna till vår intuition. Något vi bär med oss även efter vi rullat ihop yogamattan. Yogalärare brukar säga "lyssna på din kropp". När något inte känns rätt lär vi oss att modifiera och anpassa övningarna för att passa och hedra dagsformen. Att anpassa rörelse utifrån dagsform är lika viktigt som att klä sig efter vädret.

Hösten är en naturlig säsong för mera WorkIn, återhämtning och vila. Därför är kalendern denna månad lite extra inriktad på just yinoga. Yinyoga är en form av yoga där positionerna hålls en längre tid (mellan 3-9 minuter), på så sätt är det en naturlig inbjudan att vända hem, lyssna till din inre rytm samtidigt som kroppen gradvis får släppa taget, landa med lite mer tyngd och ro på jorden. Yinyoga avlastar trycket på kroppens fascia så att du får mer tillgång till din energi, ökad rörlighet men också styrka runt leder och skelett. Vi jobbar också med meridianerna (energikanaler) och under hösten är det lungorna som är i fokus. När vi tar ett djupt andetag laddar vi kroppen med syre och prana (livskraft). Vi kan också använda andetaget för att symboliskt släppa taget, andas ut det vi inte längre behöver eller vi bära med oss in i slutet av året. Utandnigen är också en dörr till det parasympatiska nervsystemet (rest and digest). Ökat lugn påverkar i sin tur tarmarna, släpper spänningar i magen och stöttar matsmältning och elimination processen.

Win Win, helt enkelt!

Vi hoppas att du känner dig inspirerad och motiverad att lägga in fler WorkIn pass i din träningskalender, ta några extra djupa andetag ut i din morgon och kvällsritual och vila som den Queen du är! Låt oss njut av höstens färger, dinglande löv och krispiga syre tillsammans med lite mer Soulfulness!

P.S. Vila lite extra idag, för då kommer du vara som absolut bäst redo för nästa månads tema. Vad tror du det är?

Kom in i klubben här, för att vara med från början i november!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar