Vi behöver verktyg för att varva ner

Efter födseln av mitt andra barn skapade jag SoulWork Club, en onlineklubb där kvinnor är välkomna att ta plats, våga vila och bejaka sin lust. För mig har fitness alltid varit lite för trångt och ordet yoga kan ibland skrämma bort människor. I SoulWork Club kör vi allt från svettiga WorkOut till återhämtande WorkIn, det är en plats att röra känslorna genom kroppen så att det finna marginaler att kunna välkomna livet. För mig som tre barns mamma och egen företagare har det varit essentiellt!

Vikten av vilan, att ta emot och bli emottagen är något jag praktiserar dagligen, i klubben hittar du dessa praktiker under WorkIn. Guidade pass för vila, återhämtning och förmågan att släppa taget.

Det är många som är trötta idag. Trötta inne i själen. Jag tror att det beror på att vi lever i ett prestationsinriktat samhälle: ”Jag äter bra, jag tränar bra, jag är en bra mamma/pappa/kompis, jag gör bra ifrån mig på jobbet men i slutet av dagen är jag ändå trött.”

Prestation är fokus istället för tillfredsställelse! Vi frågar och utvärderar oftare ”Hur gick det” istället för ”Hur kändes det”!

En annan utmaning i dagens samhälle är att vi är så enormt uppkopplade, konstant på, vi har mycket adrenalin och dopamin i systemet 24/7 mycket tack vare dagens teknologi. Sen förväntas vi kunna stänga ner, blunda och slappna av utan någon aktiv nedvarvning eller hjälp.

Vi behöver verktyg för att varva ner, avkoppling som TV eller telefonen är varken smart eller effektiv. Ju hårdare du jobbar desto smartare måste du återhämta dig. Ingen kommer be dig ta en paus - du kommer behöva TA tid för återhämtning, det är nyckeln till tillfredställande framgång och de resultat du innerst inne längtar efter!

Att vila, och då menar jag djup, josig vila kräver tillit. Vi kan inte kittla oss själva.
För att verkligen vila behöver vi släppa taget, att släppa taget är inte detsamma som att ge upp. Att släppa taget kräver tillit, mod, intelligent intuition.


I månadens pass i klubben som heter Mödra dig själv guidar jag dig genom medveten närvaro, mjuka men kraftfulla rörelser och andning som gradvis grundar dig. Här delar jag också en tanke som hjälper mig släppa taget, även de dagar då det känns som att jag ensam kämpar i motvind och hela världen hänger på just mina axlar. Vad tror du det kan vara, har du någon gissning?

Till passet!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar