Mjuka upp din kropp med njutning

julian-hanslmaier-lYMbHxtntRo-unsplash

Bara lite till, snart är du klar framför datorn. Axlarna åker upp en våning för varje minut som går och du ska bara…

En dags stelhet och smärta är ingen fara, precis som stress inte är farligt i säg. Men när axlarna börjat boa in sig i den där nya positionen några dagar, veckor, ja kanske år då stelnar fascian och vi fastnar i detta ”nya läge” som vårt mest naturliga. Det har i sin tur många konsekvenser för allt påverkar allt i kroppen.

Stelheten kryper upp mot axlarna
Yinyoga är en ganska ny yogaform som utvecklades under tidigt 1980-tal för att arbeta med fascian (ibland även kallad bindväv) och skelettet i kroppen. Man märkte att många var väldigt stela i höfterna eftersom att man börjat sitta still så mycket och det är en anledning till att de flesta yinyoga-positioner fokuserar just på höfterna. I dagens samhälle med skärmar och stress har har stelheten krupit upp mot axlar och bröstrygg vilket gör att många efterfråga övningar för just stel nacke, axlar och övre delen av ryggen. När vi har begränsade rörelsemönster i dessa delar av kroppen får vi besvär med handleder, bortdomnade fingrar (har det hänt dig när du scrollat på telefonen lite länge kanske?), svårt att ta de där djupa andetagen och huvudvärk.

Ny återhämtande WorkIn
Våra medlemmar har efterfrågat fler smarta pass för att mjuka upp och rikta energin tillbaka till övre delen av kroppen. Därför lanserar vi nu en ny WorkIn: Yinyoga för stel överkropp. Ett 25 minuter långt mjukt, återhämtande pass som lämnar dig med en känsla av lätthet och kraft. Du hittar passet inne i klubben.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar