Jag är ledsen, förlåt mig, tack, jag älskar dig


Hur klingar dessa ord hos dig? Hör du dig själv säga dem eller någon annan säga dem till dig? Orden är en översättning av den den Hawaiianska Ho'oponopono-bönen. Denna uråldriga bön om förlåtelse är enormt kraftfull både för att att kommunicera försoning och återställa din egna inre balans, kärleken till dig själv. Det är kärnan i reset-dagen, en återkommande dag för alla medlemmar i SoulWork Club. En dag då vi medvetet, med både disciplin och kärlek stannar upp, reflekterar och hinner ikapp oss själva.

Tankarna påverkar kroppen
Du kan äta all grönkål i världen, men om dina tankar är giftiga blir din kropp det också. Dina tankar och känslor påverkar hela din kropp på cellulär nivå. När du tänker kärleksfulla, helande tankar, ökar det ditt immunförsvar och skapar harmoni mellan kropp och själ. Stressiga, negativa tankar kan ha motsatt effekt. Ditt sinne och din kropp är intrikat sammanflätade och har stor inverkan på varandra.

Dina tankar och övertygelser formar ditt liv och din inställning påverkar din relation till att ta hand om dig själv dagligen. När du skapar en kärleksfull relation med dig själv skapar du också en kärleksfull relation med omvärlden, det är djupt tillfredställande. När du är mjukare och mer förlåtande mot dig själv tenderar du att behandla andra lika varsamt och kärleksfullt.

“In ordinary life, we hardly realize that we receive a great deal more than we give, and that it is only with gratitude that life becomes rich.”

- Dietrich Bonhoeffer

Livslång process
Hälsa är en livslång process som kräver att vi är adaptiva, proaktiva och uppmärksamma – vakna som vi kallar det i klubben! När det blir mycket i livet (vilket ju kan vara jättekul), är det lätt att de där grundläggande behoven skjuts åt sidan, för varje dag som går glöms de bort och tillslut blir vi inte längre höga av de yttre kickarna, vi blir oftare trötta och mer lättirriterade. Det är ett tecken på att vi snoozat våra basala behov för länge. Det är dags för en ”reset”!

Just därför har vi vår stående reset dag med ritualer, recept och tid för reflektion den 20: e varje månad. Du plockar de delar som lockar, eller kanske utmanar dig.

Reset-boken finns i inne i klubben. Ladda ner den idag, skriv ner din inköpslista och stäm av med jobbet och dina nära så att du ger dig själv de bästa förutsättningarna för att ladda om tillsammans med oss nu på lördag.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar