Ida B Olsson: ”Därför började jag träna med min menscykel”

Ida B Olsson har jobbat med kvinnor på olika sätt i snart 15 år. Våren 2022 släppte hon den populära boken ”Kvinnokompassen – en mjuk guide till din inre kraft” och nu finns även programmet Träna med din kvinnocykeln hos SoulWork Club. 

– Jag älskar kvinnor och att grotta ner mig i den kvinnliga hormonella cykeln. För den har vi alla, oavsett var i livet vi befinner oss. Vi är cykliska varelser som har olika behov olika dagar, säger Ida. 

Hon blev själv mer intresserad av sin cykel efter sitt andra barn, då besvär med PMS började. 

– PMS är en rubbning i den hormonella balansen, ofta orsakad av stress , brist på återhämtning och sömn. Jag checkade i alla dessa. Symtomen är varierande men kan vara irritation, oro, ångest, ilska, svårt att fokusera, sömnsvårigheter, huvudvärk, svullenhet i kroppen och ömmande bröst.
– Jag började studera kvinnans biologi, först i mitt eget syfte men sedan ville jag dela med mig till andra om hur man faktiskt kan må. För man måste inte må dåligt, kämpa emot kroppen eller gömma det man egentligen känner.


Kroppen svarade mer
Ida har alltid älskat att träna men vid den här tiden upplevde hon att hon inte fick något svar på sin träning. Lösningen blev att börja testa att träna efter sin cykel och snart kom resultaten. 
– De tävlingar eller lopp jag gjort efter att jag synkat med min egen cykel är hästlängder ifrån hur jag presterade och mådde innan. Det var som att kroppen svarade mer på allt när jag började utgå från allt det jag delar i programmet Träna med din kvinnocykel.

I programmet, som sträcker sig över fyra veckor, får du verkligen dyka in och ner i din kvinnliga kraft. 

– Det är en kraft du är född med men som kanske legat vilande eller är kvävd av att försöka anpassa dig efter samhällets normer, menar Ida och fortsätter:
– Vår månatlig cykel är för många av oss ett onödigt ont och mer jobbigt än härligt. Du kanske kämpar med menssmärtor, humörsvängningar, låga tankar och trötthet. Du blir besviken när ett pass går segt och förvånad när det ibland känns lekande lätt.

Inga mirakel
I programmet får du svaren på varför det kan känns just så och du får hjälp med att förstå hur du tränar efter din cykel. 
– Som du vet sker inga mirakel över en natt och allt går inte att förändra från svart till vitt. Men i programmet får du verktyg att jobba i samklang med din kvinnliga cykel istället för att jobba emot den.

 

Läs mer om Träna med din kvinnocykel här!