Så tränar du med din menscykel

Det viktigaste verktyget i programmet Träna med din kvinnocykel är kvinnokompassen. För att kunna träna med din menscykeln behöver du föra cykelmedvetenhetsdagbok tydligt så du kan navigera med kvinnokompassen. Du lär dig hur i programmet som släpps 19 oktober!

Träna med din kvinnocykeln ger dig en generell guide baserat på vetenskap och filosofi mixat med egen praktisering och en mängd kurser, böcker och artiklar. 

– Vi har sammanställt och bakat ihop vår egen kaka med en generell grund som du kan utgå från, men kom ihåg att du är din bästa guide, säger Ida B Olsson som skapat programmet och fortsätter: 

– Detta är inte facit för hur du ska leva. Det är en start i att väcka tanken om att du ens har en cykel som varierar och att du inte måste leva med motstånd till den, utan hitta krafter som är oändliga i den. 

Som vanligt i SoulWork Club bygger programmet på grundstenarna WorkOut, WorkIn, SoulFood och SoulSurfing. 

– Förenklat handlar det om att jobba tung styrka de två första veckorna av din cykel och lättare styrka samt mer puls de andra två veckorna. Vi rekommenderar också mer WorkIn under senare delen, alltså efter din ägglossning. Det handlar om att träna smart. Inte alltid hårdare eller mer, säger Ida. 

I programmet delas de fyra olika faserna i menstruationscykeln in i en kompass.

Söder startar dag 27 innan blödningsdagen och tar slut när sista blödningsdagen är. Där övergår du i väster och kroppen har mycket uppbyggnadshormon. Här jobbar man med tung styrka och lite mer belastning överlag i passen. Hormonerna peakar i början av norr där du har din ägglossning och kring den är livet vackert för de flesta och dina uppbyggande hormoner är kvar. Efter processen dalar det något för att i öster övergå till en fas där man jobbar mer med underhållsstyrka och kondition fram till söder då cykeln börjar om igen. 

– Genom att lära dig balansera dina hormoner kommer du känna dig starkare i kropp och sinne, boosta din kreativitet, få dig energisk och känna dig mer harmoniserad med ditt inre jag, din inre mjuka kraft.

Träna med din kvinnocykel släpps hos SoulWork Club 19 oktober! 

Mer om programmet här!

 

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar