Därför bör du som kvinna styrketräna tungt nu!

TSK_hero_tre

Forskning inom kvinnohälsa har visat att tung styrketräning är en av de mest effektiva sätten för kvinnor att förbättra sin kroppssammansättning, bygga muskelmassa och öka chansen att dö ung så sent som möjligt! Därför bör du som kvinna styrketräna tungt nu:

  • Fysisk funktion och oberoende: Muskler är nödvändiga för att upprätthålla fysisk funktion och oberoende under åldrandet. Kvinnor med bättre muskelmassa har oftast en högre förmåga att utföra vardagliga aktiviteter som att gå trappor, resa sig från en stol och utföra andra rörelser. Detta kan leda till ökad självständighet och därmed en längre livslängd. Vill du som vi kunna leka med barnbarnen på golvet, bära hem matkassarna och njuta av aktiviteter du gillar? Då ska du träna tungt nu!
  • Metabolisk hälsa: Muskelmassa spelar en nyckelroll i regleringen av ämnesomsättningen. Muskler förbränner energi och hjälper till att reglera blodsockernivåer. Kvinnor med mer muskelmassa har vanligtvis en lägre risk för insulinresistens och typ 2-diabetes, vilket i sin tur är kopplat till en längre livslängd.
  • Kardiovaskulär hälsa: Regelbunden styrketräning och ökad muskelmassa kan ha positiva effekter på det kardiovaskulära systemet. Det kan leda till sänkta blodtrycksnivåer, bättre kolesterolprofiler och minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, vilket kan förlänga livslängden.
  • Benskörhet: Muskelmassa är också kopplad till benhälsa. Starka muskler stöder benen och minskar risken för benskörhet och frakturer, vilket kan vara avgörande för en längre livslängd hos kvinnor.
  • Inflammatoriska processer: Muskler producerar antiinflammatoriska ämnen som kan bidra till att minska den kroniska inflammationen som är förknippad med åldrandet. Detta kan ha positiva effekter på att förebygga eller hantera sjukdomar och därmed öka livslängden.

9 september släpper vi onlineprogrammet Tung styrketräning för kvinnor! Läs allt om det här!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar